Koti

Viisi aluetta keittiössä saatat olla näkymättömiä puhdistusajan suhteen

Keittiö on kodin likaisin huone, mikä on järkevää, koska siellä kypsennät kaikki ruokasi ja peset likaiset astiat. Se ei ole hyvä asia, kun otetaan huomioon, että ruokasi voi helposti saastua ja haluat, että keittiösi on mahdollisimman puhdas, joten katsokaa joitain näistä alueista, joita saatat olla unohtamatta puhdistusajan suhteen.

Veitsilohko

Jos et kuivaa veitsiäsi oikein ennen kuin laitat ne takaisin veitsilohkoon, vesi valuu terää pitkin ja istuu jokaisen uran pohjassa. Toivottavasti tiedät, että kosteat ja pimeät olosuhteet ovat ihanteellinen paikka homeen kasvulle, joten peset lohkon säännöllisesti, mutta useimmat ihmiset eivät, ja jos olet yksi heistä, sinun on aloitettava pesu kuivalla saippuavedellä. Et halua päätyä muottiin veitsien kärjissä leikatessasi ruokaa.

Kumitiiviste-astiat

Sama pätee kumitiivisteisiin astioihin, ja jos olet fiksu, sinulla on paljon niitä keittiössäsi, koska ne ovat erittäin hyödyllisiä. Tämä ei tarkoita, että voit jättää ne huomiotta, koska tiivisteen lähellä oleva alue on täydellinen paikka homeen kasvulle, jos et pese niitä pois ja kuivaa niitä kunnolla. On vieläkin vaarallisempaa, jos pidät tuoretta lihaa säiliöissä, koska saatat päätyä salmonellan kasvualustaan, joka on piilossa kumitiivisteiden kaukana.

Astianpesukone

Voit puhdistaa astianpesukoneesi sisäpuolen helposti erityisillä astianpesukoneiden tableteilla, ja kun olet kiinnittänyt ne sisälle, sinun on vain kytkettävä se sykliin päästäksesi eroon kaikista bakteereista. Tehtäväsi ei ole vielä valmis, etkä voi unohtaa astianpesukoneesi ovien ulkopuolta, mikä saattaa johtaa tahroihin. Nopein tapa päästä eroon näistä ärsyttävistä tahroista on puhdistaa astianpesukoneen ovien vanteet sitruunamehulla.

Purkki-avaajasi

Tölkinavaaja on yksi astia, joka sinun on pidettävä puhtaana käytön jälkeen, koska terä koskettaa mitä tahansa avaamassasi tölkissä olevaa. Jos sinulla on onni, että sinulla on astianpesukone keittiössäsi, voit heittää sen sisälle, kun peset astioita yöllä, koska kuuma saippuavesi hyökkää bakteereita vastaan. Jos sinun on tehtävä se vanhanaikaisella tavalla, varmista, että kiinnität huomiota terään enemmän kuin mikään muu sen osa, koska se on ongelma-alue.

Air Con -yksikkö

Onko sinulla keittiössäsi ilmastointilaite? Jos teet niin, se voi olla ainoa asia, joka pitää sinut mukavana, kun uuni kytketään päälle, joten et halua, että se yhtäkkiä lakkaa toimimasta. En tiedä, vaihdatko ilmansuodattimia tällä hetkellä, vai vaihdatko ehkä vuosia siitä, kun viimeksi vaihdoit ne. Ne on aina pidettävä puhtaina, koska ne täyttyvät pölystä ajan myötä, eikä vain ilmastointilaitteesi toimi tehokkaasti, vaan myös laskutat energialaskusi.

Back To Top