Koti

5 tapaa vähentää polttamasi energian määrää kuukausittain kotona

Voit helposti polttaa paljon energiaa kotona, jos et ole varovainen ja se tulee ulos pankkitililtäsi joka kuukausi. Älä huoli, koska voit vähentää kuukausittain käyttämääsi rahamäärää, jos noudatat näitä upeita vinkkejä.

Pidä jääkaappi sisällä

On kauhea idea pitää jääkaapisi autotallissa, ja sama koskee pakastinta, jos sinulla on erillinen yksikkö. Poltat vielä enemmän rahaa, jos laitteesi ovat vanhempia, koska ne ovat paljon vähemmän tehokkaita. Suuret laitteet, kuten jääkaappi, on tarkoitettu pidettäviksi ilmastoiduissa huoneissa, ja koska autotallisi on ehdollinen, se kuluttaa enemmän energiaa pitämään ruokasi viileänä. Vanhemmat autotallissasi säilytetyt laitteet voivat maksaa sinulle sata dollaria enemmän kuukaudessa sähkölaskussa.

Käytä vedenlämmittimen ajastinta

Sinun ei tarvitse käyttää kuumaa vettä 24 tuntia päivässä, ellet halua hypätä suihkussa keskellä yötä jostain outosta syystä. Jos asennat vedenlämmittimen ajastimen, voit asettaa sen niin, että vesi lämpenee vain tiettyinä aikoina päivän aikana. Täyden vesisäiliön pitäminen kuumana vie paljon energiaa, eikä sitä kannata pitää päällä koko ajan. Jos sinun on vaihdettava vedenlämmitin, sinun kannattaa valita säiliötön malli, ja ne kuluttavat vielä vähemmän energiaa.

Aloita päivä aikaisin

Jos haluat jäähtyä kotisi edeltäväksi päiväksi, tee se noin kello 6 aamulla, koska se on yleensä aika, jolloin se on viilein ulkona. Myös ullakkosi on viileä, joten kun aloitat kodin jäähdyttämisen tiettyyn lämpötilaan, se ei kuluta niin paljon energiaa työn suorittamiseen. Älä huoli, jos joudut käymään töissä päivällä, sillä voit käyttää tätä tekniikkaa viikonloppuna, kun sinulla on muutama päivä vapaata.

Ilmastointilaitteiden huolto

Jos kodissasi on jotain, joka imee rahaa pankkitililtäsi, se on ilmastointilaitteesi, mutta se on vain, jos et ylläpidä sitä kunnolla. Ellei ilmastointilaite ole vanha, sen ei pitäisi palaa liikaa sähköä, kunhan sinulla ei ole sitä jatkuvasti. Voit kutsua jonkun huollettavaksi kerran vuodessa, mutta voit itse tehdä pieniä asioita, kuten puhdistaa tai vaihtaa ilmansuodatin säännöllisesti, kun se tukkeutuu.

Parempi ei ole isompi

Koska ilmastointilaite kuluttaa kohtuullisen osuutensa voimasta, tarkastelemme toista vinkkiä, joka kannattaa pitää mielessä. En tiedä mitä olet kuullut vastakkaiselta sukupuolelta, mutta isompi ei tarkoita parempaa, varsinkaan ilmastointilaitteiden suhteen. Jos sinulla on vain pieni koti ja sinun on vaihdettava nykyinen, osta vain pienempi malli, ja sen käyttäminen pidempään on halvempaa ja saat samat edut kodin koon vuoksi.

Back To Top